Це цікаво
Продукція
Новинки
Акции
Контакти
Рецепти

10 причин, чому ми рекомендуємо пити чаї ТМ „Edems”
Чай: рослина та напій
збір та попереднє сортування
зав’ялення
скручування
ферментація та просушування
кінцеве сортування, маркування та пакування
Декілька корисних порад



скручування

Завдання скручування – вижати із чайного листя як можна більше соку. Крім того відомо, що при скручуванні виникає перемішування чайних поліфенолів з чайними ензимами, що є обов’язковим для ферментації.

Процес скручування, так як і збору, можна проводити як вручну, так і машинним способом. Ручний спосіб називається ортодоксальним (маркується такий чай як „ortodox tea”); чай, який скручується машинним способом маркується як „СТС” (сuts, tears, curls). Даний вид скручування використовується, як правило, для приготування листя невисокої якості зазвичай машинного збору.

Чай класу СТС в процесі виготовлення проходить три етапи обробки. Машини швидко пресують підв’ялене чайне листя, віджимаючи більшу частину соку, потім їх дуже подрібнюють (ріжуть) і на завершальній стадії щільно скручують їх в кульки, що дуже нагадують собою гранули кави. Після цього чайні гранули сушаться в духовках або ж зневоднюються будь-яким іншим способом. У вас відразу складатиметься враження, що СТС - це чай низької якості. Але насправді СТС відіграє надзвичайно важливу роль у виробництві чаїв, оскільки це повністю механізований процес, який дозволяє швидко виготовити велику кількість чаю, також дозволяє обробити листя, яке раніше просто викидалось, а також дозволяє надзвичайно здешевити чай для кінцевого споживача, що має велике значення, оскільки не всім доступний дорогий чай елітних сортів. Крім того, технологія СТС має ще одну важливу для багатьох чаєманів властивість: чай, виготовлений машинним способом, дозволяє виготовляти найміцніші чаї з великим вмістом кофеїну навіть із листя посередньої якості. Так що любителям міцного чайку, але байдужим до аромату, рекомендуємо пити СТС.

Ручне скручування - це напевно ще більш трудомісткий процес, аніж ручний збір чаю. Ручне скручування відбувається наступним чином: береться чайний пласт підв’яленого листя товщиною приблизно 1 см, який скручується в рулон, після чого відбувається його розкачування. Якщо порівняти, то даний процес нагадує розкачування тіста. Розкачування рідко відбувається в повітрі, частіше всього по стінках чанів, корзин або на спеціальних столах чи дошках, що нагадують собою хвилясті пральні дошки. Розкачування або скручування продовжується до тих пір, доки листя не набуде темно-зеленого кольору, тобто не намокне і не просочиться власним соком. Завдання це не з легких. Тому можете спробувати власноруч відчути всю привабливість процесу, спробувавши скрутити відповідного розміру пласт попередньо підв’яленого тополиного листя, оскільки по жорсткості воно найближче до чайного. При цьому не забувайте, що листочки бажано не ламати і не розривати інакше, їх якість відразу погіршиться. Бажаємо успіху.



\"\"
\"\" EDEMS ELITE TEAEDEMS PREMIUM GOLDEdems Classic TeasEdems Flavoured TeasEdems Tea with Fruit PicesEdems Exclusive  Big  Leaf Tea

English Classic
всього: 774184
сьогодні:
Created by LogoStudio

ТМ Едемс
Урк
Рус
Main