Це цікаво
Продукція
Новинки
Акции
Контакти
Рецепти

10 причин, чому ми рекомендуємо пити чаї ТМ „Edems”
Чай: рослина та напій
збір та попереднє сортування
зав’ялення
скручування
ферментація та просушування
кінцеве сортування, маркування та пакування
Декілька корисних порад



зав’ялення

Основна ціль етапу зав’ялення – це обезводнення чайного листа. В цьому процесі  чайний листок втрачає біля 55% вологи. Підв’ялюють чайне листя зазвичай в тіні, в приміщенні, яке гарно провітрюється або під накриттям, але деякі сорти чаю пров’ялюють і на сонці. Зав’ялення чаю може бути природнім і тривати від 10 до 24 години, або штучним, і тоді в спеціальних сушках час процесу скорочується в 3-5 раз по відношенню із природнім. Час зав’ялення також залежить від природніх умов (вологості повітря, температури, вітру і тд.) і від сорту, який ми хочемо отримати.

Для зав’ялення чай зазвичай розкладається тонким шаром (до 12 см) в корзинах або на спеціальних піддонах, які можуть бути багатоповерховими у вигляді етажерок. В супер сучасних технологіях  використовують синтетичні сітки, що дозволяють перетрушувати чай для більш рівномірного зав’ялення, крім цього використовується штучне накалювання повітря до потрібної температури і вологості.

Крім простого обезводнення відбувається ще одна, надзвичайно важлива річ: клітковий тургор (тиск) спадає, листя стає більш еластичним і менш ломким. Крім того, сік чайних листків стає більш густим і в’язким. Всі ці процеси гарантують в подальшому якісне скручування і ферментацію. Якість зав’ялення зазвичай визначається по ступені втрати маси початкової сировини, але нормативи різні в різних регіонах. Наприклад, на півночі Індії гарною втратою маси вважається 40%, а на півдні і на Цейлоні – 50%.



\"\"
\"\" EDEMS ELITE TEAEDEMS PREMIUM GOLDEdems Classic TeasEdems Flavoured TeasEdems Tea with Fruit PicesEdems Exclusive  Big  Leaf Tea

English Classic
всього: 774181
сьогодні:
Created by LogoStudio

ТМ Едемс
Урк
Рус
Main