Це цікаво
Продукція
Новинки
Акции
Контакти
Рецепти

10 причин, чому ми рекомендуємо пити чаї ТМ „Edems”
Чай: рослина та напій
збір та попереднє сортування
зав’ялення
скручування
ферментація та просушування
кінцеве сортування, маркування та пакування
Декілька корисних порад



Декілька корисних порад

Для заварювання чаю краще брати м’яку воду, оскільки тверда вода утворює плівку на чайній поверхні.

Заварювальний чайник краще попередньо сполоснути кип’ятком , щоб він не забирав тепло. Заварка зазвичай береться із розрахунку 1 чайна ложка на одну чашку, плюс 1 додаткова для „чайника”. Але обов’язково зверніть увагу на те, який сорт чаю ви заварюєте. Цейлонський чай потребує менше заварки, так як він відрізняється особливим багатством кольору, смаку та аромату. При необхідності заварку можна розбавляти кип’ятком.

Чорний чай необхідно заварювати 3-5 хвилин, зелений - 4-6 хвилин. В перші хвилини заварювання виходить танін, який дає напою колір та ароматні ефірні масла. І тільки після того в чаї з’являються кофеїн, катехини і речовини, що надають чаю характерного терпкого смаку. Як листовому, так і чаю в пакетиках необхідно дати добре настоятись, а от пити чай краще свіжезавареним.

У високоякісному чаї дуже часто зустрічаються „тіпси” – тобто бруньки чайного листа, який ще не розпустився. Тіпси високо ціняться і надають чаю особливо ніжний, вишуканий аромат. Їх можна впізнати по більш світлому відтінку і невеликому розміру. Про наявність тіпсів в чаї свідчить літера „Т” на упаковці згідно позначень чайних стандартів.

Відрізнити високоякісний пакетований чай від низькоякісного не важко. Відкрийте пакетик, висипте та уважно роздивіться заварку. В ній повинні переважати маленькі крихти скрученого чайного листа – „фаннінгс”, які утворюються природнім шляхом при висушуванні якісного листового чаю. Але це не повинні бути гранули. Кількість чайного пилу в заварці повинна бути мінімальною. Але вона важлива для того, щоб напій був міцним та тонізуючим. Однак головний критерій якісного пакетованого чаю- це м’який смак і аромат завареного чаю.

В літню пору чай можна пити і холодним, якщо знати декілька простих правил. По-перше, як і гарячий, холодний чай добрий тільки свіжезавареним. По-друге, заварювати його потрібно так само, як і гарячий, але потім швидко розбавити водою з холодильника і добавити кубики льоду.

Зелений чай рекомендовано заварювати не більше ніж 6-7 хвилин. Після чого заварку обов’язково необхідно процідити. Якщо час заварювання збільшується, виділяється характерна зеленому чаю гіркота, яка передається напою. Важлива деталь: заварку зеленого чаю можна використовувати двічі. При чому друге заварювання дає більш насичений смак та аромат. Це стосується тільки свіжезавареного напою.



\"\"
\"\" EDEMS ELITE TEAEDEMS PREMIUM GOLDEdems Classic TeasEdems Flavoured TeasEdems Tea with Fruit PicesEdems Exclusive  Big  Leaf Tea

English Classic
всього: 774180
сьогодні:
Created by LogoStudio

ТМ Едемс
Урк
Рус
Main